Haapsalu Veinipäevad
2023-05-26
Tagasi
EPICURO PRIMITIVO DI MANDURIA DOP PUGLIA
Tutvu Maxima veinigiidiga!
Viinamarjaistanduste päritolu: Doc Manduria piirkond (Apuulia).
Viinamarjasort. Primitivo
Muld: Orgaaniliste ainete poolest rikas punane maapind.
Veini valmistamine ja laagerdumine: Käsitsi koristus, pikk kääritamine kontrollitud temperatuuril, seejärel laagerdumine terasest anumates.
Sensoorne analüüs: Intensiivne rubiinpunane. Metsamarjade lõhn, roos, aromaatsed ürdid ja eukalüpt. Suus väga puuviljane, tasakaalustatud pika lille- ja puuviljase püsivusega.
Alkohol: 14%.
Serveerimistemperatuur: 16-18°C.
Sobivus toiduga: Esimese käigu lihakastme, polenta, grill-liha ja keskmise vanusega juustude kõrvale.
EPICURO PINOT GRIGIO TERRE SICILIANE IGP
Tutvu Maxima veinigiidiga!
LÜHIKIRJELDUS
Heledat õlekarva. Eksootiliste puuviljade, virsiku ja aprikoosi aroomid ühendatud elavaks vürtsikaks koosluseks. Maitse on elegantne ja värske ning puuviljade ja happesuse vahel on hea tasakaal.
Kliima: Vahemereline kliima, kuivad ja kuumad suved, kus on palju päikest, samas kui talved on külmad ja niisked.
Muld: Kriidi ja savi struktureeritud segu.
Valmistamine: Käärimine toimub kontrollitud temperatuuril 12 °C roostevabast terasest mahutites 12 päeva jooksul.
Sensoorne analüüs : Hele kahvatukollane. Intensiivsed virsiku ja pirni, seejärel heina ja valge roosi aistingud. Peamiselt värske ja suus puuviljane, hea püsivusega.
Alkohol: 12%.
Serveerimistemperatuur: 6-8°C.
Sobivus toiduga: Suurepärane aperitiiv, mereandidest eelroogade, riisisalati, risoto, aurutatud kala ja pehmete kreemjate juustude kõrvale.
Epicuro: Veiniseeria sai nime tuntud Kreeka filosoofi Epicurose järgi. Tema filosoofia seisnes selles, et hästi elamiseks peaksid inimesed püüdlema ainult naudingu saamise poole ja valu vältima. Kusjuures nauding puudutab ainult loomulike soovide rahuldamist, nagu söömine ja joomine. Parim elu on Epikurose sõnul eraklik ja tagasihoidlik, ainult sõprade keskel. Rõõm ei pea kindlasti seisnema luksuslike või eksklusiivsete soovide rahuldamises. Piisav põhjus Felicé Merqué jaoks, et pühendada sellele tähelepanuväärsele ajaloolisele isikule valik lihtsaid, päikesepaistelisi, rikkalikke ja ennekõike maitsvaid veine. Peaaegu kõik veinid on pärit Itaalia kesk- ja lõunaosast. Felicé’l on erakordne oskus valmistada veine, mis panevad peaaegu iga veinisõbra suu sulama, ilma eksklusiivseid teadmisi nõudmata või kallite hinnasiltidega sidumata. Lai valik viinamarju ja piirkondi garanteerivad igaühele midagi. Seetõttu on see üks meie edukamaid valikuid!
VALDOBBIADENE PROSECCO SUPERIORE DOCG EXTRA DRY
Tutvu Maxima veinigiidiga!
TEHNILINE INFO
Tootmispiirkond: Valdobbiadene, Vittorio Veneto
Muld: lubjarikas, savine
Viinamarjad: Glera (tuntud kui Prosecco) 100%
Saagikoristus: Käsitsi valitud viinamarjad.
Veini valmistamine: Kerge pressimine automaatse pressiga, virde settimine ja kääritamine valitud pärmidega kontrollitud temperatuuril (18 °). Laagerdumine pärmil (setetel) roostevabast terasest mahutites umbes kolm kuud. Kihisev Itaalia meetod kontrollitud kääritustemperatuuril (14 °-15 °) valitud pärmidega. Külmtartraadi stabiliseerimine (-4 °) ja pärmi mikrofiltreerimine enne isobaarilist villimist. Tsükli kestus umbes 60 päeva.
ORGANOLEPTILISED OMADUSED
Välimus: ere õlgkollane roheka vahuga kompaktne ja püsiv, peen.
Lõhn: lai, väga intensiivne ja peen, domineerib peen pirni- ja õunaaroom, kergelt aprikoosine, apelsiniõie noodid florealidi ja estragoni mineraalsel taustal.
Maitse: pehme, intensiivne ja ümbritsev. Väga intensiivne maitse ja püsivus, meeldiv ja tasakaalustatud maitse suulael. Hea sobivus aroomiga, suurepärane mineraalainete sisaldus.
ANALÜÜTILISED ANDMED
alkoholisisaldus 11,0 mahuprotsenti, jääksuhkur 16 g/l, happesus 6 g/l. PH 3:15, rõhk 6 atm
SERVEERIMISSOOVITUSED
Vein igaks elujuhtumiks, sobib suurepäraselt soolaliha ja külmade lihalõikudega. Üldiselt esimese käigu juurde, suurepärane toore marineeritud kalaga. Grillitud kala.
