Ürdi-koorekastmes pajaroog

8 portsu

1 jänes, tükeldatud, või 6 jänesekoiba, maitsesta soola ja pipraga (võid jänese asendada kanaga)
4 sl võid + 2 sl oliiviõli
2 sibulat, sektoritena
1,5 dl valget veini, vermutit või brändit
3,5 dl vett
soovi korral 1 dl teralist Dijoni sinepit
1 sl värsket tüümiani
2 dl vahu- või kohvikoort
1 kimbuke hakitud tilli ja 4 sl hakitud peterselli

Lase maitsestatud lihapaladel 30 minutit toatemperatuuril seista. Kuumuta suuremal pannil või ja õli ning prae liha mõlemalt poolt jumekaks. Prae ka sibulapalad ning jäta kõik kaussi ootele. Vala samale pannile peale alkohol ning kraabi kogu praejääk vedeliku sisse. Lisa samasse sinep, tüümian ja vesi ning keeda 2 minutit. Lisa pannile uuesti praejänes ja kasta seda vedelikuga. Kuumuta keema, madalda temperatuuri ja kata kaanega. Hauta nõnda umbes 45 minutit või 1 tund. Tõsta liha vaagnale ja keeda kastet, kuni sellest on järel pool algsest kogusest. Keera kuumus maha ning vala juurde koor ja puista ürdid. Tõsta liha uuesti pannile, tõsta kastet lihale ja serveeri kohe värskete (koorega keedetud) kartulitega.

Tagasi

MAXIMA Finants MAXIMA Poliis teleMAXIMA MAXIMA Koopiad Kinkekaardid
Naujienlaiškis
Gaukite naujausius pasiūlymus bei akcijas tiesiai į el. pašto dėžutę.