Värvikas sealiharull

 

6–8 portsu

1,5–2 kg seavälisfileed, lõika õhemaks ja lamedaks ristkülikuks

soola ja purustatud musta pipart

1–2 õuna, kooritud ja südamik eemaldatud, kuubikuteks lõigatud

u 150 g kivideta musti ploome

u 150 g kuivatatud aprikoose

½–1 dl kuivatatud jõhvikaid või kirsse

2 sl mett

1 mandariini, 1 sidruni ja 1 apelsini riivitud koor

1 sidruni mahl ja 1 mandariini mahl + ½–1 dl portveini või apelsinimahla

100–150 g võid, toasooja

pisut oliiviõli

 

Sega kuivatatud viljad, mesi, mahl ja soovi korral alkohol ning lase tund-paar või üle öö maitsestuda. Sega sisse õunakuubikud. Alusta seafilee lõikamist − noa asend olgu lapik, tee pikad lõiked filee küljelt 1,5 cm kõrguselt, samal ajal keera ülejäänud liha edasi, kuni saad ristkülikukujulise „lihaplaadi“. Jälgi, et lahtilõigatud liha oleks enam-vähem sama paksusega. Paksematele kohtadele tee lõige ja tõmba liha õhemaks.

Maitsesta liha mõlemalt poolelt soola-pipraga. Alumisele poolele jäta pekikihiga pool. Määri lihale või ja laota peale täidis (jäta ühest servast 5–6 cm tühjaks) ning keera rulliks. Seo kõigepealt mõlemad otsad ja alles seejärel rulli keskelt liha mitmekordse niidiga kinni. Sortsuta lihale oliiviõli, aseta rull ahjuplaadile lõikepool all ja vala liha ümber 1–2 dl vett.

Küpseta 240-kraadises eelkuumutatud ahjus 10–15 minutit, kuni liha on jumekas. Madalda temperatuuri 165–170 kraadini, laota ümber järelejäänud täidist (kui on) ja küpseta veel 30 minutit või kuni liha temperatuur on seest umbes 75 kraadi. Enne lõikamist lase 10–15 taheneda.

Tagasi

MAXIMA Finants MAXIMA Poliis teleMAXIMA MAXIMA Koopiad Kinkekaardid
Naujienlaiškis
Gaukite naujausius pasiūlymus bei akcijas tiesiai į el. pašto dėžutę.