Hõrk sea sisefilee kevadiste köögiviljadega

1 h.
Prindi
0 recipes.rating_short

Koostisosad:

  • Sea sisefilee
  • Inglise sinep 0,5 tl
  • Teraline sinep Well done 1 tl
  • Paprika (punane, kollane, roheline) Well done 1 pakk
  • Porgand (väikesed) 4 tk
  • Hernekaunad 1 peotäis
  • Kirsstomat Well done 1 peotäis
  • Jahu Well done 1 tl
  • Vahukoor 200 ml
  • Või 100 g
  • Suhkur
  • Sool
  • Pipar
  • Tüümian

Valmistamise juhend

Kui sa kasutad marineerimata liha, siis alusta 1. punktist, kui aga juba marineeritud, siis alusta 5. punktist.

 

Liha küpsetamine:

1. Puhasta sea sisefilee kelmetest, rasv jäta lihale.
2. Sega omavahel kokku magus sinep, toasoe või, sool ja pipar.
3. Hõõru saadud segu lihale.
4. Lase lihal marineeruda ca 1 tund.
5. Kuumal pannil prae liha igalt küljelt kuni saavutad ilusa kuldse värvuse. PS! Pannile jäänud vedelik jäta alles!
6. Aseta pruunistatud liha küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
7. Küpseta liha eelkuumutatud ahjus 180 kraadi juures sisetemperatuurini 49 kraadi.
8. Võta liha ahjust ja keera fooliumisse. Lase lihal fooliumis järelküpseda 5-8min.

Köögiviljade valmistamine:

1. Puhasta paprikad seemnetest.
2. Lõika paprika kuubikuteks. Porgand õhukesteks viiludeks ja hernekaunad diagonaali pooleks.
3. Prae ettevalmistatud köögiviljad samal pannil mida kasutasid liha praadimiseks.
4. Lisa pannile ka peotäis kirss-tomateid.
5. Prae paprika kuubikuid aegajalt segades valmimiseni. Paprika võiks jääda natukene krõmpsuv.
6. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga.


Kastme valmistamine: 
1. Sulata pannil või.
2. Lisa jahu ja sega korralikult läbi. Nüüd lisa juurde sinep.
3. Vala juurde vahukoor ja lase keema tõusta, kuumuta mõned minutid.
4. Maitsesta soola ja pipraga.

Vali koostisosade kogused vastavalt sööjate arvule ning enda maitsele. 

Naudi häid maitseid - parima hinnaga toorained nii kodu- kui välismaisetelt brändidelt leiad Maximast!

 

 

 

sisefilee_maxima2