Apelsini-ahjubroiler

1 h. 30 min.
Prindi
0 recipes.rating_short

Koostisosad:

  • Well done’i jahutatud broiler (soovi korral võid asendada ka pardiga) 1 tk
  • suured apelsinid (3 tk värskelt pressitud mahla jaoks ning 2 tk täidiseks) 5 tk
  • mesi 2 tl
  • oliiviõli 2 tl
  • riivitud ingver 2 tl
  • küüslauguküüned 2 tk
  • värsked jõhvikad 100 g
  • värske rosmariin
  • lisandina kartul, riis või juurviljad vastavalt sööjate eelistusele ja arvule

Valmistamine:

Sega suures kausis kokku värskelt pressitud apelsinimahl, mesi, oliiviõli, ingver ja küüslauk. Maitsesta broilerit soola-pipraga ja hõõru marinaadiga kenasti kokku, ka seestpoolt. Täida broiler apelsiniviilude, jõhvikate ja rosmariinioksaga. Seo broileri jalad kokku, et täidis paremini sees püsiks. Pane broiler küpsetuskotti või kaanega ahjunõusse (sellisel juhul lisa veidi vett, et kana kinni ei jääks, ning jäta alles ka veidi marinaadi). Küpseta 200-kraadises ahjus 1–1,5 tundi olenevalt broileri suurusest.

Kui valid hoopis pardi, siis kohanda ka küpsetusaega vastavalt. Kui kasutad kaanega küpsetusnõu, kasta aeg-ajalt alles jäänud marinaadiga. Küpsemisest tekkinud leem kalla eraldi anumasse ja tee sellest kaste endale meelepäraste komponentidega. Kui lisad leent ka ahjukartulitele või riisile, saad ka lisandile suurepärase meki.

Apelsini-ahjubroileri-küpsetamine