Kreemjas lõhe salatiga

30 min.
Prindi
0 recipes.rating_short

Koostisosad:

Lõhe valmistamine
  • Lõhefileed 400 g
  • sool ja pipar vastavalt soovile
  • Võid 3 supilusikatäit
  • Oliiviõli 1 supilusikatäis
  • Küüslauguküünt 4
  • Kanapuljongit 1 tass
  • Maisitärklist 1 teelusikatäis
  • Värskelt pressitud sidrunimahla 3-4 supilusikatäit
  • Marineeritud jalapenot 4 supilusikatäit
  • Köögikoort ½ tassi
Salati valmistamine
  • Salatisegu
  • Kirsstomatid
  • Redis
  • Mais
  • Lehtsalat
  • Punane sibul
  • Avokaado
  • Oliiviõli
  • Sool ja pipar

Valmistamine:

 

1.     Lõika lõhefilee umbes 4-5 cm viiludeks, maitsesta mõlemalt poolt soola ja pipraga.

2.     Sulata pannil 1 spl võid, lisa oliiviõli. Prae lõhefileed madalal temperatuuril umbes 4 minutit mõlemalt poolt, seejärel eemalda pannilt.

3.     Lisa kuumutatud pannile veel 2 supilusikatäit võid ja lase sulada. Lisa pannile peeneks hakitud küüslauk ja prae kuldpruuniks. Seejärel lisa 1 tass kanapuljongit ja 3-4 spl sidrunimahla. Kuumuta saadud segu keemiseni.

4.     Eraldi kausis sega maisitärklis 2 spl pannilt võetud puljongiga. Lisa saadud segu pannile ja sega kreemiseks kastmeks. Lase segul vähemalt 1 minut podiseda. Lisa segule köögikoor ja sega korralikult läbi. Seejärel lisa peeneks hakitud jalapenod.

5.     Sega teises kausis tükeldatud salatiosad, lisa oliiviõli ja maitseained.

6.     Serveeri lõhefilee kastme ja värske salatiga.

Extra_salmon-image