Peekonipirukad

1 h. 30 min.
Prindi
0 recipes.rating_short

Koostisosad:

Koostisosad:
  • nisujahu Well done 500 g
  • või Well done 100 g
  • kuivpärm 20 g
  • sooja vett 115 ml
  • piima 250 ml
  • peekonikuubikud 350 g
  • sibul 1 tk
  • muna Well done 2 tk
  • rapsiõli Well done
  • sool 1 tl
  • suhkur 1 tl
  • must pipar

Valmistamine: 

Sega käesoe vesi, pärm ja suhkur kuni pärm on lahustunud. Lase segul 5-10 minutit seista, et pärm aktiveeruks. Nüüd lisa jahu, sool ja sega läbi.

Soojenda piim ning lisa või, sega kuniks või on sulanud. Lisa käesoe vedelik jahusegule, lisa ka 1 muna ning sega kuni tekib ühtlane mass.

Sõtku valminud taignat umbes 10 minutit. Pane taigen sügavasse kaussi, kata käterätiga ja lase sellel soojemas kohas kerkida vähemalt 1 tund.

Kuumuta pann, lisa õli ja prae hakitud sibul kuni see muutub klaasjaks. Nüüd lisa peekon ja jätka praadimist kuni peekon on valmis. Lisa maitsestamiseks ka natuke pipart.

Rulli taigen lauale ja vormi ringideks. Saad seda teha näiteks klaasi või tassiga. Lisa ringide ühele poolele veidi segu, seejärel tõsta teine pool segu peale ja vajuta kahvliga taigen äärest kinni. NB! Kui lisad volditava ääre alla lahti klopitud muna, siis kinnitub äär paremini.

Nüüd aseta kinni volditud pirukad küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Pintselda üle munaseguga ja küpseta 210°C juures 10 minutit, kuniks pealt kuldpruunid.

 

Soovitus!

Lisa täidisele soovi korral näiteks juustu, seeni või asenda peekon hoopis hapukapsaga. Lase fantaasial lennata ning vali enda maitsemeelele sobiv täidis. 

Võid ka pirukad ettevalmistada ja külmutada ning hiljem ahju pista. Küpseta külmutatud pirukaid 15-20 minutit.

 

Retseptis saad kasutada taskukohase hinna ja hea kvaliteediga Well done tooteid, mis on saadaval vaid Maxima kauplustes. 

Well done_peekonipirukad_Maxima