Virsiku-purukook

1 h.
Prindi
0 recipes.rating_short

Koostisosad:

  • Konserveeritud virsikud 820 g
  • Mustikad 100 g
  • Suhkur 30 g
  • Sidrunimahl (värskelt pressitud) 2 sl
  • Maisitärklis 1 tl
  • Vanillisuhkur ½ tl
  • Mandlijahu 200 g
  • Suhkur 100 g
  • Suhkur 200 sl
  • Küpsetuspulber 2 tl
  • Sool ½ tl
  • Või 80 g
  • Munad (L suurus) 2 tk
  • Mandlipiim 60 ml

Kogus: 6 inimest

 

Valmistamine:

Täidis:

Kuumuta ahi 200 kraadini. Sega kausis virsikud, suhkur, sidrunimahla ja vanillisuhkur ning laota ühtlaselt küpsetusvormi.

 

Taigen:

Vahusta mandli-, suhkru-, küpsetuspulbri- ja soolasegu. Riivi sisse külm või ning sega kuni segu muutub puruks. Lisa ka munad ja sega korralikult läbi. Lisa piim segades samal ajal, kuni mass muutub kleepuvaks taignaks. Laota taigen ühtlaselt täidise peale. Küpseta 25-35 minutit, kuni täidis on mullitav ja pealmine osa kuldne.

 

WD retsept cover photo_veeb